Tilføj krydderier på sexlivet

Vi har i et tidligere blog indlæg været inde på, hvor meget kosten kan betyde for vores sexliv og sexlyst. Med en energigivende kost, er der også mere energi til sex. Spis ofte, i stedet for meget af gangen, og få næringsstoffer og krydderier i din kost, der fremmer din seksuelle sundhed.

Hvilke krydderier booster din sexlyst?

Zink, er et af de vigtigste mineraler for sexudfoldelse og frugtbarhed. Du får det ved at spise fx skaldyr, ost og brune ris.

Magnesium, holder dine sexhormoner i fin balance. De støtter din seksuelle udholdenhed og giver mere seksuel følsomhed, så man nemmere bliver ophidset og nemmere får orgasmer. F.eks. nødder, ost og bananer kan forøge dit niveau.

Nervetransmissionen og muskelsammentrækningen, ved mandens erektion og kvindens orgasme, har brug for kalcium. Det får du blandt andet fra bønner, svesker og tørret frugt.

C-vitaminer kan mere, end bare holde forkølelsen væk. De giver sexenergien et skud og styrker sexorganerne. Citrusfrugter og mango er rig på C-vitamin, men det er kartofler og broccoli også.

Basilikum, har traditionelt været middel mod impotens og brugt til at fremme sexappetitten. Dårlig nyrefunktion giver nedsat sexlyst, men basilikummen hjælper mod det, fordi den renser leveren og nyreren.

Fennikel og især frøene, siges at stimulere sexlysten hos kvinder, fordi de indeholder estragole, som er et østrogenlignede stof. Det hjælper også mænd, da vi skal have noget af det modsatte køns hormoner, for at være i balance. Fennikel har også et højt kaliumindhold, som har god virkning på prostata problemer, svigtende potens og mænds seksuelle udholdenhed.

Ingefær er en fantastisk ingrediens, når du vil forkæle din elskede med en hjemmelavet middag, da den giver varme i kønsorganerne. Dette høje magnesium indhold, opretholder en god blodgennemstrømning til kønsorganerne. ADVARSEL: Ved indtagelse i store mængder, kan ingefær være abortfremkaldende, fordi det er stærkt udrensende.

Rosmarin, stimulerer først og fremmest binyrerne, som producerer sexhormoner. Planten er desuden med til at holde prostata elastisk og afhjælper for tidlig sædafgang.

Brug krydderier til mere end bare i maden

Med sin blide duft og smag, åbner rosen vores sind og får os til at slappe af, så vi bliver mere hengivende.

Kanel gør huden mere følsom, fordi den stimulerer nervesystemet. Den styrker vitaliteten og varmer kroppen.

Vanilje har en indvirkning på sindet, når den tilsættes et duftlys, som gør os mere milde. Den har en næsten afrodisis virkning, når den indtages i enten vin eller fløde.

Kardemomme, er et traditionelt middel mod rejsningsproblemer og for tidlig sædafgang. Bare duften af det kan være med til at vække sanser og lysten. Det styrker desuden hjerte og lunger, som hjælper til at udholde mere fysisk aktivitet (f.eks. sex).

Læs også Eksplodere i orgasme med mørk chokolade og fiskeolie