Sikkerhedstips til Bondage

Spejderen og ridepigen

Bondage og S/M er ikke forbeholdt bestemte typer af mennesker. Især film succesen 50 Shades of Grey har fået manges øjne op for denne form for seksuel nydelse. Har du som børn lært at binde knob til spejder eller fået føling med en pisk til ridning? Så har du måske allerede grundteknikkerne til bondage og S/M.

Det handler om kontrol, ikke smerte

At være tiltrukket af Bondage og S/M, handler ikke kun om at give eller modtage smerte. Det handler om kontrollen og om at overladen kontrollen til et andet menneske. Derfor er det meget vigtigt at man er enige om et stop ord, og at det altid respekteres!

Når der lægges reb, skal der gerne være en finger eller to mellem huden og rebet, så er man sikker på, at det ikke bliver bundet for stramt. Brug også kun knuder, der ikke strammer sig selv yderligere. Råbåndsknob eller kællingeknuder har de fordele, at uanset hvor meget der hives i dem, bliver de ikke strammere.

Der må ikke komme snurrende følelse i fingrene. Hvis der gør, skal rebet fjernes med det samme. Det kan være en god idé at have en bondage saks indenfor rækkevide, så man hurtigt kan få rebene klippet af. Bondage sakse er ikke spidse i enden, så de kan ikke gøre nogen skade.

Mærk efter hvor din grænse går, overskrid ikke dine grænser og lad være med at tolererer smerte eller følelsesmæssigt overgreb, der kan få dig til at gå i panik. Det skal være en leg med nydelse som formålet.

Brug reb der er beregnet til det, så det ikke river i huden eller bliver for stramt. Gå aldrig fra en der er bundet! Og bind aldrig reb omkring halsen!

Det japanske silke er lidt tykkere og derfor nemmere for begyndere at arbejde med. Jute reb er det traditionelle reb inden japansk bondage. Almindeligt hamp reb kan være stikkende mod huden, men er det behandlet, undgår man ubehag mod huden.

Det er vigtigt at holde sine reb rene. De kan komme i vaskemaskinen, men ikke tørretumbleren. Spænd dem ud når de hænges til tørre, så holder de deres form.