Lesbiske har det nemmere

”Hold kæft, hvor er mænd dumme! Jeg bliver lesbisk i stedet for”

Den slags sætninger kunne ikke være mere forkerte. For det første, tumler lesbiske og bøsser med lige så mange parforholdsproblemer som heteroseksuelle. For det andet og meget afgørende: Man vælger ikke at være homoseksuel! Man bliver født sådan. Nogle vælger aldrig at springe ud, men undertrykker i stedet lysten til deres eget køn hele livet. Nogle får aldrig muligheden for at ”prøve det af”. De finder derfor aldrig ud af, at det måske er deres præference. Men ingen, uden at have lysten til det, vælger udelukkende at være sammen med sit eget køn. Og da slet ikke for at undgå parproblemer med det modsatte køn.

At fantasere om seksuelle oplevelser med sit eget køn, er meget almindeligt både hos mænd og kvinder. Men det gør heller ikke nogen til homoseksuel, og det betyder ikke engang, at de har lyst til at udleve fantasien. Fantasi er fantasi og ikke altid noget, man rent faktisk har lyst til i virkeligheden.

Lesbiske i fosterstilling

Alle fostrer får i morens mave tilført både testosteron og østrogen, uanset kønnet på barnet. Nogle gange sker det, at et barn af hunkøn, får tilføjet mere testosteron end østrogen. Pigen kan derfor udvikle mere maskuline træk, og til tider have smag for seksuelle partnere, af samme køn som hende selv. Det betyder ikke, at alle maskuline kvinder er lesbiske. Alle feminine fyrer er heller ikke bøsser, men det er en af de ting, der kan spille ind. Der er nærmest forskellige grader af homoseksuelle. For der findes dem, som udelukkende tænder på sex med samme køn, men ikke får følelser og forelsker sig i sit eget køn. Der findes dem, som både forelsker sig og nyder sex med begge køn. Og selvfølgelig findes der dem, som udelukkende forelsker sig og tænder på sex med samme køn, som dem selv.

Spring ud – dine omgivelser skal nok gribe dig

Det kan være svært for mange at springe ud, fordi de er bange for, hvordan deres omgivelser tager imod det. Homoseksuelle, der springer ud, kan risikerer at deres forældre slår hånden af dem. Heldigvis er langt de fleste forældre forstående og ønsker jo bare deres børn det bedste. Homoseksuelle, der springer ud for deres vennekreds, kan blive mødt med spørgsmål fra venner af deres eget køn, om personen så er vild med dem. Men helt ærligt, der er vel ingen heteroseksuelle, der forelsker sig i alle af det modsatte køn. På præcis samme måde, er der nok ingen homoseksuelle, der forelsker sig i alle af deres eget køn. Og skulle det ske, at en homoseksuel forelsker sig i en ven eller veninde, så er det ikke anderledes end en heteroseksuel, der forelsker sig i en ven eller veninde. Enten kan venskabet holde til det og det er ikke noget problem eller også kan venskabet ikke holde til det og man må gå hver til sit. Samme problemer, samme løsninger.

Brug for mere viden?

Skulle man være i tvivl, om man er homoseksuel eller biseksuel eller har man fundet ud af det, men savner ligestillede at snakke om det med, så er der hjælp at hente på lgbt.dk. Det er Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner’s hjemmeside, hvor man både kan få rådgivning, finde en kalender for hvad der sker i det homoseksuelle miljø og meget andet.